Geriausi vasaros vakarai būna ir pas mus:)

Liepos 20 d. Pasvalyje lankėsi subalansuotos mitybos ekspertė, akademijos „Pirmas šaukštas įkūrėja“, sveikatai palankių knygų autorė ir TV laidų vedėja Rita Šilenskienė. Viešnia atsivežė nemažą dalį savo ekologinio daržo derliaus ir visą kelioninę virtuvės amuniciją tuo pačiu. Suprantama, vietoj planuotų dviejų seminaro valandų prireikė trijų. Ir norėjosi dar!
Pagrindinės temos: sveikatai palankaus maisto gaminimo ypatumai, maistines savybes tausojantys patiekalų gamybos būdai, techniniai sprendimai, sveikatai palankaus maisto gaminimas ir smagiausia dalis – degustacija!
Rita papasakojo apie 10 pagrindinių sveikos ir subalansuotos mitybos taisyklių, paaiškino kurie riebalai netinka/tinka kepant, o kurie verdant, troškinant, kokius maisto produktus rinktis prekybos centruose ir kurių šiukštu neimti, ką būtinai reikėtų užsiauginti patiems. Aiškino kas tai yra enzimai, apie paplitusį įprotį užkandžiauti, ilgai diskutuota apie atsargų paruošimo būdus žiemai. Klausytojai uždavė daugybę klausimų ir gavo išsamius atsakymus į juos.
Rita pateikė 5 receptus detox vasarai. Jos darbščios rankos visą laiką buvo užimtos, tad seminarui einant į pabaigą visi buvome pavaišinti šviežiais patiekalais: paukštienos kukuliais su batatu, gaiviomis salotomis su putpelių kiaušiniais, česnakų kamblių pagardu, detox desertu ir uogų gira.
Seminaras organizuotas įgyvendinant širdies ir kraujagyslių sistemos ligų bei cukrinio diabeto rizikos gr. asmenų programą.
 
Vilma Jankevičienė
Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biuro direktorė
Autorės nuotraukos. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skip to content