Kviečiame atrasti kitokius keliavimo būdus ir savo pavyzdžiu įkvėpti vieni kitus

 
Rugsėjo 16–22 d. visoje Europoje kasmet minima Judumo savaitė, kurią inicijuoja Europos Komisija. Šių metų tema – bendros viešosios erdvės.
Siekis – kartu spręsti, kaip dalytis viešąja erdve ir užtikrinti, kad visi, ypač pėstieji ir dviratininkai, galėtų saugiai ir patogiai judėti malonioje aplinkoje.
Visų Lietuvos savivaldybių vykstančius judumą skatinančius renginius rasite: https://sumin.lrv.lt/…/darnus…/europos-judumo-savaite/
Kartu su Pasvalio r. savivaldybe ir Pasvalio krašto muziejumi šį trečiadienį, rugsėjo 18 d. 18:00 val. kviečiame į promenadą „Vakarinio Pasvalio istorijos“, kurio metu klausysime istoriko Gražvydo Balčiūnaičio pasakojimų apie Pasvalio kraštą ir žingsniuosime istoriniais keliais (atstumas apie 5 km.).
Prie kampanijos jungiasi gausus Pasvalio r. ugdymo įstaigų būrys, vaikams ir net šeimoms siūlantis įvairių žygių, mankštų, konkursų, diskusijų, padėsiančių į judumą pažvelgti plačiau: https://mobilityweek.eu/participating-towns-and-cities/…
Džiaugiamės, jog Pasvalio r. sav. ugdymo įstaigos: Lėvens pagrindinė mokykla, Pasvalio P. Vileišio gimnazija, Svalios progimnazija, Saločių A. Poškos pagrindinė mokykla, Pasvalio r. bendruomenės: Joniškėlio, Vaškų bei Deglėnų aktyviai dalyvauja Nacionaliniame judumo iššūkyje. Kviečiame prisijungti ir kitas rajono bendruomenes:
Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biuro informacija
Skip to content