EUROPOS SVEIKOS MITYBOS DIENA

 
Šios dienos tikslas – skatinti žmones priimti sveikus ir tvarius mitybos įpročius. Lietuvos, kaip ir daugelio kitų Europos šalių gyventojų, mityba palanki lėtinių ligų atsiradimui, todėl būtina kuo jaunesniame amžiuje mokyti ir skatinti vaikus ugdyti sveikos ir tinkamos mitybos įpročius. Europa jau orientuojasi į sveiką ir tvarų maistą bei skatina atsakingą vartojimą.
Europos sveikos mitybos dieną paminėta mokyklose ir darželiuose. Pasvalio r. Saločių Antano Poškos pagrindinės mokyklos Namišių pradinio ugdymo skyriaus pradinukai ir Vaškų gimnazijos Tetirvinų skyriaus priešmokyklinukai ir ikimokyklinukai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Kaip ir ką valgyti, kad augtume sveiki ir stiprūs“, kurį vedė sveikatos priežiūros specialistė Birutė Jokubaitienė. Užsiėmimo metu mokiniai mokėsi lėtai valgyti, buvo akcentuojama: kodėl reikia valgyti maistą lėtai; ką valgyti kad būtume greiti, stiprūs, energingi; kad būtume linksmi ir kai norime kažko saldaus, specialistė siūlė rinktis ne saldainį, o vaisių.
Vaškų gimnazijos, Vaškų gimnazijos Tetirvinų skyriaus ir Saločių Antano Poškos pagrindinės mokyklos Namišių pradinio ugdymo skyriaus darželinukai klausėsi sveikatos priežiūros specialistės, paskaitėlės apie vaisius ir daržoves, stengėsi juos atpažinti, bei piešė mėgstamiausią daržovę.
Specialistė rekomendavo daugiau vartoti daržovių ir vaisių bei viso grūdo produktų, kuriuose yra mažai riebalų ir daug kitų organizmui naudingų medžiagų: skaidulinių medžiagų, mineralinių medžiagų, vitaminų ir kitų, bei sistemingai būti fiziškai aktyviems.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Birutė
Skip to content